Amikor nem a test, hanem a lélek fárad el.

Mit tehetsz, ha fogytán az erőd, ha elkap a fáradtság, de nem olyan fáradtság, amit egy alvással ki lehet pihenni.

Amikor úgy érzed életunttá, fásulttá válsz, közönyössé válasz (csak érjen már véget ez a hét, hónap, időszak, …), amikor elmegy az életkedved, lélektelennek érzed a mindennapjaidat és a fáradtságot nem fizikai szinten érzed, hanem a lelkedben. (Ha ez az állapot súlyos és már tart egy ideje, akkor kérlek fordulj szakemberhez!)

Amit ilyenkor érdemes csinálni, hasonlít arra, amit a telefonunkkal vagy a számítógéppel teszünk, amikor lelassul és kezelhetetlenné válik 😊. Kikapcsolás & újraindítás.

Vegyél ki pár nap szabadságot, hosszú hétvégére vagy amennyire szükséged van, hogy helyreállj. De ebben az 1-2 napban, ne a kanapén feküdj és ne a telefonodat görgesd, ne filmet néz és szórakozz, hanem: kikapcsolás & újraindítás!

A test ugyanis képes magát rendbe hozni, ha esélyt adunk neki, hogy zavartalanul tegye a dolgát:

❣ Közösségi média, internet és számítógép – kikapcsolása, minimális használat a csakis elengedhetetlen életszükségleti dolgokhoz (pl.: számlák fizetése

❣ Alvás terápia – korai fekvés

❣ Étrend egyszerűsítés – könnyen emészthető, friss és egyszerű ételeket fogyassz, időt adva a tudatos étkezésre.

❣ Mozgás – a napi mozgás legyen meg! Hosszú séta a természetben (nem futás), jóga, tai chi, … (feltöltődés a fontos, nem az izom és a fittség építése)

❣ Természetben töltött idő – min 30 perc, legalább 2 óra és újjá születsz, helyreállsz a természet gyógyító erejének köszönhetően…

❣ Adj időt magadnak – és fordítsd figyelmet az üzenetekre és a megértésükre, melyet a tested & lelked próbál Neked elmondani.

Ha ezeket szem előtt tartod, sokat segíthetsz magadon, akkor is, ha csak fizikailag vagy kimerülve!

Hasonló tartalmak

Ki írja a tartalmat?

Pócza Barbara

Üdvözöllek! A nevem Barbara! Több, mint 20 éve foglalkozom jógával,  a természetgyógyászat különböző ágaival és az ájurvédával. Ez számomra nem csak egy hivatás, hanem egy életforma. Igyekszem a tapasztalatom és tudásom minél élvezhetőbb és könnyedén fogyasztható formában megosztani Veled. Kellemes olvasást kívánok!  

Legújabb bejegyzések

Érdekesnek találhatod

Csatlakozz az Adventi webinárhoz, és fedezd fel, hogyan varázsolhatod az ünnepeket stresszmentessé Barbarával! Kattints a részletekért!

Aktuális

Idén sincs messze már az Advent. Adventi Fényhetek 4 hetes online programunk november végén, 2023.11.27.-én újra indul …

Egyszerű lépések egy hihetetlen új év felé – Nem csak új év kezdéshez. Könnyen és hatékonyan alkalmazható módszerek, új szokások elkezdéséhez és régi, rossz szokások leküzdéséhez. 3 modulból álló online kurzus.

Rovatok

Inspiráció és Jóga a Youtube csatornámon

Belső ragyogás Facebook csoport

Egy inspiráló és támogató közösséget keresel? Csatlakozz a zárt Facebook csoportunkhoz, ahol többek között ezt is megtalálhatod