Amikor nem a test, hanem a lélek fárad el.

Mit tehetsz, ha fogytán az erőd, ha elkap a fáradtság, de nem olyan fáradtság, amit egy alvással ki lehet pihenni.

Amikor úgy érzed életunttá, fásulttá válsz, közönyössé válasz (csak érjen már véget ez a hét, hónap, időszak, …), amikor elmegy az életkedved, lélektelennek érzed a mindennapjaidat és a fáradtságot nem fizikai szinten érzed, hanem a lelkedben. (Ha ez az állapot súlyos és már tart egy ideje, akkor kérlek fordulj szakemberhez!)

Amit ilyenkor érdemes csinálni, hasonlít arra, amit a telefonunkkal vagy a számítógéppel teszünk, amikor lelassul és kezelhetetlenné válik 😊. Kikapcsolás & újraindítás.

Vegyél ki pár nap szabadságot, hosszú hétvégére vagy amennyire szükséged van, hogy helyreállj. De ebben az 1-2 napban, ne a kanapén feküdj és ne a telefonodat görgesd, ne filmet néz és szórakozz, hanem: kikapcsolás & újraindítás!

A test ugyanis képes magát rendbe hozni, ha esélyt adunk neki, hogy zavartalanul tegye a dolgát:

❣ Közösségi média, internet és számítógép – kikapcsolása, minimális használat a csakis elengedhetetlen életszükségleti dolgokhoz (pl.: számlák fizetése

❣ Alvás terápia – korai fekvés

❣ Étrend egyszerűsítés – könnyen emészthető, friss és egyszerű ételeket fogyassz, időt adva a tudatos étkezésre.

❣ Mozgás – a napi mozgás legyen meg! Hosszú séta a természetben (nem futás), jóga, tai chi, … (feltöltődés a fontos, nem az izom és a fittség építése)

❣ Természetben töltött idő – min 30 perc, legalább 2 óra és újjá születsz, helyreállsz a természet gyógyító erejének köszönhetően…

❣ Adj időt magadnak – és fordítsd figyelmet az üzenetekre és a megértésükre, melyet a tested & lelked próbál Neked elmondani.

Ha ezeket szem előtt tartod, sokat segíthetsz magadon, akkor is, ha csak fizikailag vagy kimerülve!

Hasonló tartalmak

Ki írja a tartalmat?

Pócza Barbara

Üdvözöllek! A nevem Barbara! Több, mint 20 éve foglalkozom jógával,  a természetgyógyászat különböző ágaival és az ájurvédával. Ez számomra nem csak egy hivatás, hanem egy életforma. Igyekszem a tapasztalatom és tudásom minél élvezhetőbb és könnyedén fogyasztható formában megosztani Veled. Kellemes olvasást kívánok!  

Legújabb bejegyzések

Érdekesnek találhatod

Méregtelenítés…felkapott téma, sok tévhit, sok félreértés. Most megtekintheted a nemrégiben tartott online webinár felvételét ahol ezt a témát jártam körbe. Legyél naprakész a témában és tekintsd meg a felvételt! (Kattints a képre)

Aktuális

Csatlakozz következő, április jógatáborunkba.

Egyszerű lépések egy hihetetlen új év felé – Nem csak új év kezdéshez. Könnyen és hatékonyan alkalmazható módszerek, új szokások elkezdéséhez és régi, rossz szokások leküzdéséhez. 3 modulból álló online kurzus.

Rovatok

Inspiráció és Jóga a Youtube csatornámon

Belső ragyogás Facebook csoport

Egy inspiráló és támogató közösséget keresel? Csatlakozz a zárt Facebook csoportunkhoz, ahol többek között ezt is megtalálhatod