Egyéni jóga vagy jógaterápiás foglalkozások

Melyik egyéni foglalkozást válasszam?

Egyéni jóga foglalkozásra gyere, ha:

Jógaterápiás foglalkozásra gyere, ha:

Mi is pontosan az a jógaterápia?

Az ájurvédikus jógaterápia nem más, mint a jóga gyakorlatainak és eszköztárának az alkalmazása, olyan
esetekben, amikor az egészség egyensúlya felborul.

A foglalkozások során személyre szabott gyakorlatokat, testhelyzeteket, légzőgyakorlatokat, relaxációt, meditációt és mudrákat tanítok, mindezt az egészséges egyensúly helyreállításáért.

Milyen problémák esetén segíthet neked a jógaterápia?

A jógaterápiás foglalkozás menete:

Örülök, hogy itt vagy és készen állsz tenni az egészségedért!

Remélem, hogy sikerül az Jóga & Jógaterápia ősi tudományával és a sok éves tapasztalatommal, tudatásommal segíteni neked abban. ami miatt erre az oldalra érkeztél.

  • A jógaterápia a jóga egy specializált formája, mely a jógagyakorlást az emberek egészségi állapotának megfelelően, az egyén igényeire, a test-lelki állapotára szabja.
  • Alkalmaz egyszerű jógapózokat, légző gyakorlatokat, ájurvédikus javaslatokat, relaxációt, meditációt, figyelembe véve az orvosi diagnózisokat és a holisztikus tényezőket. Hangsúlyozza az elme-test egységét és a harmónia érzésének gyakorlását az élet minden területén.

Előzetes jóga tudás és tapasztalat nem szükséges.

Az egyéni konzultáció mindig a te helyzetedre szabott és általában a következő részekből áll:

  1. elméleti: beszélgetés, problémák feltárása, célok megfogalmazása
  2. praktikus: életvezetési, étkezési javaslatok
  3. terápia jellegű: ászanák, légzőgyakorlatok, mudrák, mantrák, relaxáció és további jógaterápiás javaslatok, gyakorlatok
  • Az első találkozáson részben egy állapotfelmérés zajlik, de a második alkalommal már egy konkrét egyénileg kidolgozott terápiás terv átbeszélése és gyakorlása történik meg.
  • Az ezt követő és terápiát kísérő foglalkozások során a változásokat és az elért eredményeket figyelembe véve alakítunk a terápiás terven.
  • A jógaterápia nem csak a matracon történő ’gyakorlást’ foglalja magába.
  • Egy összetett terápiás javaslat az élet egész területére kiterjedhet.
  • A fogalkozás után egyéni javaslatokkat, gyakorlatokkat és kivitelezhető, a mindennapokba beiktatható gyakorlási tervet kapsz.

Ezekben a mindennapokban, a magunk, a viselkedésünk, életmódunk és a gondolkodásunk megismerésében és megértésében is tud segítséget nyújtani a jógaterápia.

A foglalkozások díja:

Egyéni jóga foglalkozás: 14.000 Ft / óra

Egyéni jóga foglalkozás bérlet (4 alkalom): 48.000 Ft  

Jógaterápiás foglalkozás első alkalom: 20.000 Ft (60-90 perc)

Az első alkalom után következő jógaterápiás foglalkozások: 14.000 Ft / óra 

Gyakori kérdés:

Az Belső Ragyogás weboldalon található ájurvédikus konzultáció és a jógaterápiás foglalkozások között mi a különbség?

Az Ájurvéda és a jóga elválaszthatatlan testvér tudományok. Az ájurvéda holisztikus szemléletével az egész emberrel foglalkozunk és a problémák gyökereit igyekszünk feltárni és eltávolítani. Így tudja a test-lélek önmagát helyreállítani és a szerezett tudással utána fenn tudjuk tartani az egészségét. A jóga az Ájurvéda egyik eszköze ebben a folyamatban.

Egy ájurvédikus terápia sok elemből áll és ha valaki nem szeretne jógázni, akkor nem szükséges az egészség helyreállításához.

A jógaterápia alapját az Ájurvéda tudása adja. A szervezet helyrebillentéséhez viszont az Ájurvéda sok eszköze közül a jógaterápián csak a jóga eszközeit alkalmazzuk, kiegészítve minimális ájurvédikus javaslattal.

Ha jógázni szeretnél úgy, hogy a te épp aktuális elakadásodban a gyakorlásod segítsen, akkor a jógaterápia az, ami neked való.

Ha szeretnél aktívan tenni az egészségedért, fontos számodra, hogy megértsd a tested-lelked működését és hosszantartó egészségügyi javulást szeretnél, a problémák mivoltját szeretnéd felszámolni, akkor az ájurvédikus konzultációt ajánlom neked, ahol a terápia igény szerint tartalmazhatja a jógát.  

Részletek:

Időpontok:

Helyszín:

Felszerelés és ruházat:

Jelentkezés: