, ,

Jóga & Életmód Táborok új korszaka

Minden évben ősszel leülünk Líviával és megtervezzük a következő évet, a programjainkat, Elvonulásokat és a J & É Táborokat. Utána lefoglaljuk a szükséges helyszíneket és beosztjuk a tennivalókat. Évek óta, lassan több, mit 5 éve így dolgozunk és ez éveket óta jól bevált nekünk.

Tavaly ősszel viszont egy kis gond ütötte fel e fejét. Homok szemcse vagy talán inkább kövecske került a jól működő mechanikába. Gazdasági válság címmel. Hogy ez minket miért és hogyan érintett és milyen változásokat hozott magával itt olvashatod …

Az egyértelmű következményeket most nem részletezzük, de olyan oldalról is érintett minket ez az épp aktuális válság, amire nem is gondoltunk. Persze az árak megemelkedtek. Persze az élelmiszer árak már őszre duplázódtak és tudtuk azt is, hogy a szállás árak 2023-ra számunkra is megváltoznak. De mégsem ez volt a nehézségünk, mégsem ez hozta a nagy változást …

A tavaszi és nyári J & É Táborokhoz rendszerint az önkormányzattól béreltünk termet. Nagy volt, tágas volt, szép volt és csak pár perc sétára a szállástól. Ideális volt. De a gazdasági válság és a megemelkedett gáz és villany árak miatt az önkormányzat úgy döntött, hogy a rendezvény termet nem fűti fel, nem adja ki. Na ez már számunkra szinte áthidalhatatlan nehézséget okozott … itt már bajba kerültünk.

Líviával együtt az ősz és a tél nagyrészét terem kereséssel töltöttük. Ragaszkodtunk a helyszínhez, a megszokott környezethez, a bevált és bejáratott útvonalakhoz és mind ahhoz, amit megszoktunk és ahol minden ismert volt.

Bár be kell vallanunk, hogy pont a tavalyi nyárban és az utolsó J & É Táboroknál éreztük belül azt, hogy jó lenne változtatni. Jó lenne új helyet keresni, jó lenne fejlődni, újdonságot létrehozni, de mivel minden kellemes, könnyű, komfortos és megszokott volt ezt az érzést betudtuk csak egy pillanatnyi gondolatnak és ez az is maradt.

Még januárban is jobbnál jobbnak tűnő terem lehetőségeket fedeztünk fel és próbáltunk megszerezni, de végül mind hiába. Terem nélkül maradtunk.

Fel nem adjuk, ez a munkánk és imádjuk! De hogyan tovább? Mihez kezdjünk? Merre menjünk és miért is menjünk bárhova, ha nem akarunk.

Vagy végül is mégis? Mintha lett volna bennünk egy kis hang, hogy változtassunk, mintha jelzett volna nekünk, hogy máshogy és máshol megy tovább az utunk. Igen, a jelek megvoltak, igen a belő késztetés, a belső megérzés megvolt, igen, éreztük a változás szelét, csak nem akartuk elfogadni. Nem akartunk a bevált, megszokott és jól ismertet az ismertlenért feladni.

Azt hiszem, hogy ez az életben sincs máshogy. Azt hiszem ez, amit a J & É Táborok kapcsán megéltünk rendszeresen üti fel a fejét az életben, mindenki életében. Mi vezet ahhoz, hogy változtass? Mi az, ami erős annyira, hogy elhagyd a beváltat? Mi tart és mi visz, mozdít előre?

Hát be kell valljuk, nálunk most ebben a helyzeteben csak az működött, hogy a régi út teljesen bezárult. Nem volt járható. Vége.
Így tudott új születni. Így tudtunk oda jutni, ahova a szívünk már húzott egy ideje.

A megszokott viszont annyira kényelemes volt, hogy észre sem vettük, sőt elhessegettük mind azt, ami arra utalt, hogy már nem működött együtt velünk a régi. Nem vettük észre a jeleket, mert a minket körülvevő kényelem, a megszokás erősebb volt, mint az új hívása.

Ez így van akkor is, ha az életmódváltásról van szó, ha munkahelyről kellene kilépni, ha egy kapcsolat ér a végéhez, ha … bármi. És a nehézség az, hogy ha jól berendezkedünk és a dolgok nem igazán rosszak (de semmiképp nem nevezhetőek jónak) akkor nincs az, ami kimozdítana minket. Még sokszor akkor se, ha ez már az egészségünk kárára megy. Ezért néha előnyös tud lenni, ha borul minden, ha összeomlik a rendszer, ha történik olyan, ami megakadályozza, hogy visszatérj a régi kerékvágásba.

Hát mi most így jártunk. Akarva akaratlanul bele ugrunk az újba, és kockáztatunk 😊.

Ha visszagondolok a kis hangra, ami belülről szolt már tavaly akkor tudom ám pontosan, hogy mit szerettünk volna. Szerettünk volna valami különlegeset, szerettünk volna valami kényelmesebbet, tágasabbat, szerettünk volna több komfortot adni a résztvevőknek és az egyediségünkre építve többet átadni a tudásunkból, magunkból. Szerettük volna, ha fókuszáltabban tudunk dolgozni és célirányosabban tudunk segíteni, változtatásra buzdítani és a résztvevőket határozottabban, személyre szabottabban egy jobb, egészségesebb, élhetőbb élet felé irányítani.

Így már egy biztos volt, ha változtatunk, akkor tudjuk mi jöhet szóba és mit szeretnénk. Úgy tűnik, hogy az utunk tényleg erre felé lehet, mert megtaláltuk azt, amit kerestünk és ahova már egy ideje vágyunk. Egy új ’korszak’ nyílik számunkra.

Mit találtunk?

Egy eldugott, hagyományos építésű több kis házból álló családi komplexust a Balaton felvidéken, Pécselyen. Csendes helyszín, zöld körbe mindenfelé, természet a kapuban, nagy terem, könyvtár, kandalló, medence és sorolhatnánk …

Milyen más változást hozott ez magával?

 • Átalakítottuk és megváltoztattuk a J & É Táborunk programját.
 • Már ebéd előtt lehet érkezni és utolsó nap ebéd utánig tudunk maradni. Több időt, több minőségi időt tudunk együtt tölteni.
 • A konyha egy álom, Lívi kérése és irányítása szerint került a napokban befejezésre. Egyszerűen és helyben tudunk főzni, készülni és megmutatni neked, mit hogyan készíts el egyszerűen otthon is.
 • A menü változik, az étkezések vesznek egy nagyobb kanyart az Ájurvéda felé. Marad a szezonalitás, marad a könnyen elveszíthetőség, fenntarthatóság, hogy ne érezd azt, hogy ezt otthon te nem tudod megcsinálni. De előkerülnek a fűszerek, az Ájurvéda által ajánlott kombinációk és megmutatjuk, hogy hogyan tudsz otthon egyszerűen, egészségesen táplálkozni.
 • Lesz lehetőséged egy 30 perces egyéni ájurvédikus konzultációt kérni a J & É Tábor ideje alatt. A konzultációt, mint résztvevő akkor tudod igénybe venni, ha 30 nappal a J & É Tábort megelőzően jelentkeztél és egy a számodra elküldött kérdőívet kitöltve nekünk visszaküldtél. Segítségedre lesz ez a beszélgetés, hogy tudd mik fontos lépések ahhoz, hogy egy jobb élhetőbb és egészségesebb életet ki tudj magadnak alakítani.
 • A helyszínen a szomszédban lakik egy masszőr. Így evvel a lehetőséggel is élünk 😊 és a J & É Táborban (tavasszal és ősszel) egy 30 perces masszázzsal kényeztetünk.
 • Megismertetlek az Ájurvéda alap tanításaival és elmondom, hogyan tudod ezt a saját életedben, a mindennapokban hasznosítani, egészségedet evvel a tudással támogatni.
 • Kirándulások, gyógynövény túrák, jóga, ájurvéda, meditáció, relaxáció és életmód elengedhetetlenül részei maradnak a J & É Táborainknak,
 • de még ezt is fokozzuk, mert beemeltünk a programunkba egy 2 órás hangfürdőt, ami tovább segíti a mély ellazulást és feltöltődést.
 • Nyáron természetesen megyünk kajakozni és élvezzük a Sajkodi öböl szépségét, csendességét még a legnagyobb nyári forgatagban is.
 • Havi előfizetéses Jóga & Ájurvéda & Életmód programunknak a jóga365-nek J & É Táborban való részvétel után 2 hónapi ingyen a tagja leszel.
 • Tovább is van mondjam még 😊? Ha kíváncsi vagy akkor inkább ajánlom, hogy gyere el és próbáld ki a J & É Táborainkat!

És az egész hosszú történetnek a tanulsága:

Csak azért, mert valamit megszoktál, csak azért, mert valami kényelmes még nem lesz jó és nem szolgál téged, ha a Lélek már változtatni szeretne. Ne arra figyelj, hogy a komfortzónát elhagyd, hanem arra, amit a belső kis hangod súg a füledbe. És ha sikerül meghallani, akkor jobban jársz, ha nem sajnálod az időt, erőfeszítést, energiát és elindulsz a kiszemelt úton. A kis hang előbb vagy utóbb és így is úgy is eléri, amit szeretne 😊.

Leggyakrabban emiatt a négy ok miatt szoktak az emberek változtatni:

 • Ha eléggé fáj nekik, lépnek.
 • Ha eleget látnak és inspirálódnak, tesznek.
 • Ha eleget tanulnak ahhoz, hogy akarják.
 • És amikor eleget kapnak ahhoz, hogy képesek legyenek rá.

Mi a J & É Táborban adunk Neked, hogy változtatni tudj azon, amin szeretnél, ami időszerű, amit a kis hang súg Neked. Adunk tudást, inspirációt, energiát, szeretet és törődést evvel segítve azt, hogy a lista első pontjára ne legyen szükséged. Sőt, a J & É Tábor után további 8 hétig fogjuk a kezedet és kísérünk. És ha kéred, tovább is …

Nézd meg itt a dátumokat, képeket a helyszínről, részletes információkat és jelentkezz itt… 

Várunk szeretettel,
Barbara & Lívia

Hasonló tartalmak

Ki írja a tartalmat?

Pócza Barbara

Üdvözöllek! A nevem Barbara! Több, mint 20 éve foglalkozom jógával,  a természetgyógyászat különböző ágaival és az ájurvédával. Ez számomra nem csak egy hivatás, hanem egy életforma. Igyekszem a tapasztalatom és tudásom minél élvezhetőbb és könnyedén fogyasztható formában megosztani Veled. Kellemes olvasást kívánok!  

Legújabb bejegyzések

Érdekesnek találhatod

Csatlakozz az Adventi webinárhoz, és fedezd fel, hogyan varázsolhatod az ünnepeket stresszmentessé Barbarával! Kattints a részletekért!

Aktuális

Idén sincs messze már az Advent. Adventi Fényhetek 4 hetes online programunk november végén, 2023.11.27.-én újra indul …

Egyszerű lépések egy hihetetlen új év felé – Nem csak új év kezdéshez. Könnyen és hatékonyan alkalmazható módszerek, új szokások elkezdéséhez és régi, rossz szokások leküzdéséhez. 3 modulból álló online kurzus.

Rovatok

Inspiráció és Jóga a Youtube csatornámon

Belső ragyogás Facebook csoport

Egy inspiráló és támogató közösséget keresel? Csatlakozz a zárt Facebook csoportunkhoz, ahol többek között ezt is megtalálhatod