Pócza barbara

Az élet nehéz. Persze szép is, jó is, élvezetes és örömteli is, de gyakran nehéz.

Az élet nem lesz kevésbé nehéz, a problémák nem tűnnek el maguktól, ha jógázol, gyakorlod a tudatosságot, meditálsz, alkalmazod az Ájurvéda tanításait és változtatsz az életmódodon. De sokkal, sokkal jobban és rugalmasabban viseled majd, egészségesebben és gyorsabban lépsz ki a nehézségekből, hamarabb ismered fel, mi az ami gondok felé vezethet és hogyan kerülheted azokat el. 

Az én életem sem volt és most sem könnyű, de azok az eszközök nélkül, melyeket igyekszem Neked átadni, el sem tudom képzelni hol lennék ma. 

Bennem és benned is van egy kis hang, ami a legjobb társad és útmutatód. Mindig szól hozzád inspiráció, lelkesedés, figyelmeztetés, útbaigazítás, éberség és bátorítás formájában. Lehet, hogy nagyon halk, lehet, hogy hangos, lehet, hogy nehéz meghallani, de ott van Benned, szól hozzád ma is. 

Ez a kis hang hozzám is szólt mindig. Sose hallgattam rá. Elnyomtam, nem vettem róla tudomást és nevetségesnek is tartottam, sőt arra gondoltam,  jobb lenne ezeket a hülyeséget nem kitalálnom és mondogatni magamnak. 

Ennek köszönhetően végképp nehézzé és élhetetlenné alakítottam saját életemet! A lelket és az érzelmeket sokáig el tudtam hallgattatni, de amikor már a test is elkezdte a lázadását, akkor végül megtettem az első rémisztő lépéseket és elkezdtem változtatni. 

A nehezebbik úton és lassan, nagyon lassan tanultam meg, hogy jobban járok, ha hallgatok magamra, a bennem élő kis hangra és a megszerzett tudásra. Rendbe tettem, illetve folyamatosan igyekszem rendezettebbé tenni az életemet és ma már olyan az életem, amiről régen csak álmodni mertem. Nem könnyű, mint olvashattad, de jobb, élhetőbb, sőt mi több élvezettel és reményekkel teli.   

De hogyan halljuk meg ezt a kis hangot, hol találod meg és mi alapján teheted rendbe az életedet, hogyan teheted a mindennapokat egészségesebbé és élhetőbbé? Ebben szeretnék Neked segíteni. 

Mert megéri naponta egyszer, de legalább néha megérkezni oda, ahonnan érdemes elindulni…..

 • Imádom a gyermekeimet, a velük töltött időt és szeretek róluk gondoskodni. 
 • Szeretem a munkámat, a jógát, Ájurvédát, spiritualitást, a tudományokat és szeretek tanulni, fejlődni. 
 • Szeretek fényképezni és visszadni rajtuk keresztül azt a szépet, amit én látok a világból. 
 • Szeretek a természetben lenni, szeretem a vizeket, hegyeket, erdőket, mezőket, tengereket. 
 • Szeretek biciklizni és imádom a saját kis kajakomban töltött időt a vízen. 
 • Szeretem az állatokat, kicsiket, nagyokat egyaránt, de nem szeretem a pókokat. 
 • Szeretem a festészetet, főleg az impresszionizmust. 
 • Szeretek utazni, de nem szeretek repülni.
 • Szeretek finomakat főzni, enni és másokat elindítani és biztatni a vegetarianizmus felé vezető egészséges úton.
 • perfekcionizmus
 • munkaholizmus
 • határok
 • kisebbségi érzés és rossz önbecsülés
 • saját magamra nem fordított idő
 • szorongások
 • érzékenység és érzékeny idegrendszer 
 • tudásszomj 🙂

Jóga, mozgás és egyéb:

 • 2001-2002 Sivananda jóga oktatói képzés
 • 2001-ben REIKI I (Usui)
 • 2002-ben REIKI II
 • 2008-ban Csiki Mariann, gyermekjóga oktató képzés
 • 2009-től Alternatív mozgás masszázs terapeutaképzés, Jóga és Thai Masszázs irányzattal
 • 2009 Chi Kung (Csung Jüan)
 • 2010-től érdeklődés és tanulmányozása a Yogi Bhajan Kundalini jóga irányzatnak
 • 2010-től Peter Hess Tibeti Hangtálak
 • 2011-ben sikeresen vizsgáztam az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI – a Gyemszi) Alternatív Mozgás és Masszázs Terapeuta szakon.
 • 2012-től Aromaterápia és az illóolajok csodás világa
 • 2014-2016ig Dr. Indu Arora – Yoga Therapy & Ayurveda, 500 hour TTC, Yoga Alliance
 • 2014-től Bach Virág terápia
 • 2016 Life & Health Coaching
 • 2022 AHC – Ayurvedic health counselor training (600 hour training, Hale Pule) 

Prána Energia Gyógyítás – TIIS:

 •  2001-ben végeztem el az első Prána Energia Gyógyítás tanfolyamot
 • 2011-től TIIS oktató
 • 2013 óta Charlotte Anderson felkérésének köszönhetően a TIIS Európai szervezetének egyik elnökségi tagja lehetek.
 • 2015 óta a Prána Magyarország Egyesület Gazdasági elnöke lehetek

Egyéb: ​

 • Álltalános iskola: Budapest és Bécs, Ausztria ( Sacre Coeur)
 • Gimnázium: Torono, Canada ( Sacred Heart Catholic High School)
 • Egyetem: Universität Wien, Physik (fizika), Theoretische Physic (elméleti fizika)

„Minden alkalommal feltöltődve jövök el Barbara foglalkozásairól és a magánórákról!

A egyéni jógaórák különlegessége, hogy Barbara nem egy sablon gyakorlatsort erőltet rá az emberekre három kérdés után, hanem tényleg azt érzem, hogy szeretné pontosan felmérni és megérteni, hogy hol tartok és mire van szükségem – nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is.

Rengeteg különböző módszert ismerve ráhangolódik az emberre és megtalálja a pont passzoló gyakorlatokat és életmód javaslatokat, gondolat morzsákat, amiket érdemes magunkkal vinni és otthon csinálni, dolgozni velük/rajtuk. Ezeket képes olyan módon átadni, hogy alig várom, hogy otthon csinálhassam őket 🙂

Mindig kapok egy jó időre való útravalót, és amikor szintlépésre van szükségem, akkor jelentkezem, és folytatjuk. Szeretem ezt a rugalmasságot, érzem, hogy a saját tempómban tudok haladni vele. Szívből ajánlom mindenkinek!”

 G. Gergő

 

„Nagyon ajánlom Barbara jóga óráit. Én jelenleg egyéni jóga órára járok hozzá. Barbara csupa kedvesség, nagy szeretettel és figyelemmel fordul az emberek felé.

Az első óra előtt megbeszéltük, hogy pontosan miért szeretnék jógázni, és az egyéni kéréseimnek megfelelően építette, és építi fel azóta is az órákat, tehát teljesen személyre szabott az egész óra.

Barbara segít abban is, hogy hogyan építsem be mindennapjaimba az egyéni gyakorlást. Barbara óráin a relaxációnak nagyon fontos szerepe van, egy nehéz nap előtt vagy után nagyon jól is esik számomra. Alig várom, hogy kipróbáljam a jóga tábort is!”

D.K. Dóra

 

„Sok évvel ezelőtt költöztünk Herceghalomra és mikor megtudtam, hogy van lehetőség jógára járni, nagyon megörültem. Ez az öröm és jóérzés csak erősödött bennem az évek alatt. Azóta egy összetartó közösség része lehetek, amelynek hajtómotorja és összetartó ereje Barbarától indul.

Jóga órái kihagyhatatlanok, mert kedvessége, odafigyelése, szaktudása felemeli mások fölé. Lénye megnyugtatóan hat és sokat tanulhatunk tőle. Mindenkire odafigyel és mindenkihez van kedves, jó szava. Én már máshoz nem is akarok járni.”

G. Erzsébet

Toldi Lívia

Szőlőtermő vidékről származom, családom generációk óta ezzel foglalkozott. úgy nőttem fel, hogy mindig volt egy úgynevezett hobbikertünk ,ahol a család számára minden szükséges zöldséget és gyümölcsöt megtermeltük. 

Gyerekként is része lehettem a kertészeti munkálatoknak és imádtam a kertben és a földdel időt. Imádtam enni is és akkor én még nem is tudtam, hogy a mi családunk milyen finomakat eszik.

Később versenysporotoló ként és sok időt töltöttem edzőtáborokban itthon és külföldön is. Ott tudtam összehasonlítani, hogy az otthoni magunk által megtermelt alapanyagokból készült élte mennyivel táplálóbb és finomabb!

Imádtam a természetben lenni és versenyszerű sífutó ként sok lehetőséget is kaptam erre. 

Fiatal koromban volt néhány nagyobb balesetem ott tapasztaltam meg az energia gyógyító hatását. Ahogy telt az idő és jöttek az egyre nagyobb betegségek ez az alternatív gyógymód segített.

3 gyermek édesanyja vagyok. A gyakori gyermekbetegségek által találkoztam a homeopátiával és ezt a szelíd gyógymódot alkalmazzuk családunkban a mai napig. 

Valamikor eljött az életemben egy olyan pillanat, amikor vissza vágytunk a természetbe, a természet közelébe és elmenekültünk a városból. Új életet szerettünk volna kezdeni és erre a lehetőséget egy 100 fős kis faluban találtunk meg. 

Gazdálkodni kezdtünk, bio zöldségeket termeltem, de nehéz volt az értékesítés. Saját magunk megsegítésére nyitottunk egy éttermet. A zöldségtermesztés igen kemény fizikai munka, így sajnos nagy mennyiségben már nem tudok termeszteni, de a család és a táboraink részére kicsiben még vállalható számomra.

A zöldségtermesztés, a gyógynövények, a zöldségek, gyümölcsök konzerválása, főzés mai napig nagy szerelem az életemben. A Belső Ragyogás programjaiban is ezt a tudásomat, tapasztalataimat és szenvedélyemet adom át. 

Szeretném, ha a táplálkozás, a természetes és jó minőségű alapanyagok szeretete benned is megjelenne, támogatna az egészséged felé vezető úton. Ebben szeretnék Neked segíteni. 

Mert érdemes naponta egyszer táplálót enni test és lélek számára egyaránt…

Az otthonom mindig fontos része volt a terasz, itt töltöm a napközbeni szabad perceimet, a töltődésem itt tud létrejönni. Bámulom a virágokat, simogatom a kutyákat, nézem a tájat, a felhők vonulását vagyéppen a csillagokat. 

A gyermekeim nagyok, már nincsenek mellettem napi szinten, de a távolból is tartom bennük a lelket, ha szükséges. Ők életem projektjei. Nehéz feladat az anyaság, de nagyon sok örömet hoznak az életembe.

Amikor újra együtt vagyunk, mint egy olasz család úgy élünk, én pedig a mamma vagyok, aki finomabnál finomabb ételeket készít szívvel lélekkel. 

A kert a mindenem, szeretek kertészkedni, megtermelni az alapanyagokat az ételhez, de a virágokat is nagyon szeretem. Ha tehetem kirándulok  erdőn mezőn gombászok, gyógynövényeket gyűjtök.

Szeretek biciklizni, régen nagyokat tekertem, de mostanában már a szomszédos falu vagy a Balatonpart is megteszi. 

A víz feltölt, szeretek úszni, evezni, vagy csak a távolból nézni a vizet.

A téli évszakot is szeretem. Nekem az az igazi csend. Ropog a hó a talpam alatt és ha már van 8-10 cm hó, felcsatolom a sífutó lécemet és járok egyet a környéken.

Tv.-t nem nézek, de a filmeket nagyon szeretem.  

A zenét is nagyon szeretem hallgatni, jöhet a komolyzene, jazz vagy népzene.

Utazni is szeretek, Olaszország a kedvencem.

Szeretek jógázni, mert utána mindig jól érzem magam. Mostanában már van időm olvasni, mert beépítettem az életembe. Kedvenc témáim a spirituális könyvek és az élettörténeteleket.   

 • meg tudom csinálni egyedül is
 • önbizalomhiány
 • nőiesebbé válni
 • tisztelni magamat és a határaimat
 • emberismeret, naivitás
 • jó időbeosztás

A lányom szerint ha jönne egy apokalipszis, mi nem halnánk éhen. Boszorkányságom felerősödne és mindenféle ehető dolgot összeszednék erdőn mezőn és mi még akkor is finomakat ennénk.

ketten együtt

Közös programjainkban összetettük tudásunkat és közösen dolgozunk azért, hogy Neked megadjunk mindent, amire szükséged lehet, hogy az életedet átalakítsd egy jobb, egészségesebb élhető életté.

Nézzük mit értünk pontosan egy élhető élet alatt:

 • jól lenni akkor is, ha éppen az élet nehezebbre fordul
 • gyorsabban kijutni a zűrből és meglátni a fényt, ami kivezet
 • rohanás, kapkodás és feszültségek közepette is képesnek lenni egy kis nyugalomra lelni és benne megpihenni
 • egy élet vagy életmód, ami a Te számodra egészséges, fenntartható, felemelő és örömteli
 • felismerni saját hatalmadat és erődet
 • egy rendezett gondolkodás és érzelmi egyensúly
 • egészséges önértékeléssel szemlélni az életet
 • béke benned és megbékélés, avval ami megváltoztathatatlan
 • erő és bátorság jelenléte magadban, hogy változtatni tudj azon, amin lehet és szükséges,
 • és egy adag bölcsesség és intuíció, ahhoz, hogy az előző kettő között különbséget tudj tenni. (Assisi Szent Ferenc imájából)

Közösen találkozhatsz velünk Jóga & Életmód Táborainkban, a Lélek-jelenlét Elvonulásokon és online kurzusaikban. Szeretettel várjuk a találkozást,

Barbara & Lívia

Köszönöm a figyelmed, hogy végig olvastál és megismertél minket.

Hiszem, hogy kellő értelemmel, akarattal és igyekezettel mindannyiunk élete és környezete jobb, élhetőbb, egészségesebb és békésebb világgá válhat.

Kívánom ezt Neked és szeretettel várunk!